Zeecontainer geopend in Moerkapelle

Op 13 juni 2023 verscheepte Kamboti een 40ft-container vanuit de haven van Ambon naar Nederland. De inhoud van de zeecontainer bestond uit 4.000kg nootmuskaat, 1.000kg foelie en 10.000kg kruidnagelstengels. De verscheping vond plaats in aanwezigheid van diverse overheidsfunctionarissen; zie bijgaande foto.

De waardevolle zeecontainer maakte een zeereis via Surabaya, Singapore, het Suezkanaaal en de Middellandse Zee. En arriveerde op donderdag 2 augustus 2023 in de Amaliahaven op de Maasvlakte te Rotterdam. Een vrachtwagen vervoerde de container tot slot naar een “warehouse” in Moerkapelle.

Op donderdag 10 augustus 2023 opende de Ambassadeur van Indonesië, dhr. H.C. Meyerfas, in Moerkapelle de zeecontainer in aanwezigheid van de afnemer, dhr. Ferry van den Berg (Korf Food Products B.V.). In zijn reactie roemde dhr. Mayerfas onder meer de goede kwaliteit van de nootmuskaat van Banda Ambon.

Het bestuur van TitanE is erg verheugd dat Kamboti, dankzij gulle giften en leningen van tientallen betrokken mensen, met succes een zeecontainer kon vullen met de beste pala, foelie en kruidnagelstengels. Dit geweldige resultaat is een gezamenlijke prestatie van velen waar het bestuur en directie van Kamboti nooit van hadden durven dromen.

Het veilig binnenlopen van de zeecontainer in de haven van Rotterdam is het slotstuk van het harde werk en grote inzet van de honderden boeren op Ambon, Saparua, Haruku, Seram en de Banda Islands en uiteraard van de medewerkers van Kamboti in de gudang te Ambon.