Tweede container met nootmuskaat en foelie onderweg naar Nederland

Ondanks de corona-pandemie, is Stichting TitanE erin geslaagd om een tweede container met nootmuskaat en foelie te exporteren naar Rotterdam.

Pacific SpiZes, die dit mogelijk heeft gemaakt, heeft fors geïnvesteerd in de boeren. Het grote verschil met de eerste container in 2021, is dat TitanE erin geslaagd is om het export-proces rechtstreeks vanuit de haven van Ambon te laten verlopen. Dit alles heeft te maken met de veranderde status van de haven van Ambon. Alle export moest tot nu toe afgehandeld worden vanuit de internationale havens zoals Surabaya, Jakarta, Den Pasar en andere grote havens.
Dit jaar zijn de gouverneur én burgemeester van Ambon erin geslaagd om voor de haven van Ambon dezelfde status te verkrijgen als de andere internationale havens.

In februari 2022 was het zover, de eerste exportzending van een container vanuit de haven van Ambon met nootmuskaat en foelie vertrok richting Rotterdam. Deze bijzondere exportzending naar Nederland was aanleiding voor een officiële bijeenkomst in aanwezigheid van provinciale en lokale hoogwaardigheidsbekleders.

TitanE en Pacific Spizes verwachten dat de aankomst van deze bijzondere container eind tweede kwartaal 2022 in de haven van Rotterdam zal plaatsvinden.