Wilt u €1.000 uitlenen tegen 6% rente?

Kabar TitanE zoekt sponsoren voor verscheping van een zee-container met nootmuskaat naar Nederland.

ENKELMALIGE LENING 25 x € 1.000
Enkele maanden geleden startte TitanE een actie om 40 nootmuskaatdrogers op Maluku te financieren. 25 Mensen leenden elk €1.000 uit aan TitanE, tegen een rente van 6%. De drogers zijn geïnstalleerd en doen inmiddels hun werk. Alle deelnemers hebben de door hen uitgeleende €1.000 terug gekregen, inclusief 6% rente. Kort samengevat: dit betrof een zeer succesvolle actie!

PERMANENT PROCES
Deze succesvolle actie maakt de weg vrij voor een vervolg-actie. Voor deze vervolg-actie is op kort termijn €100.000 nodig. Dankzij de nootmuskaatdrogers staat momenteel op Ambon een met nootmuskaat gevulde zee-container gereed voor transport naar Nederland. Korf Food Products BV (Voorthuizen) heeft aan TitanE toegezegd dat zij voortaan permanent nootmuskaat zullen afnemen uit dit project. Van de winst, verkregen door verkoop van de nootmuskaat uit deze eerste container, is het mogelijk een tweede container te vullen, te verschepen en af te laten nemen door Korf Food Products. Hiermee kunnen duizenden boeren en TitanE selfsupporting blijven functioneren. De boeren ontvangen, direct bij levering, een eerlijke prijs voor de geleverde producten en er is voldoende geld om het transport van nootmuskaat naar Nederland te bekostigen. En bovenal: er blijft geld over voor het verbeteren van de gezondheid en het onderwijs van de inwoners van Maluku, één van de armste provincies van Indonesië.

VÓÓRFINANCIERING
De boeren leveren de nootmuskaat, de container staat klaar voor verzending, een afnemer koopt de nootmuskaat, de bank heeft toegezegd dat na deze twee containers zij zal zorgen voor de opvolgende financieringen. Alles is rond, behalve de voorfinanciering voor de eerste container. TitanE zoekt voor deze twee containers 100 mensen die ieder €1.000 willen uitlenen tegen 6% rente. TitanE legt contractueel vast dat zij voor september 2023 de lening inclusief 6% rente zal terug betalen.

INTERESSE?
Als u interesse heeft om €1.000 uit te lenen tot september 2023, dan kunt u contact opnemen met dhr. Ir. Frans Palyama, penningmeester/coördinator TitanE (<info@titane.nl>).

Terima kasih untuk semuanya.