Geweldige actie van Stichting Kook: vier drogers!!!

Stichting KOOK is gevestigd in Alkmaar, onder haar hoede floreert een prachtige kringloopwinkel. Zaterdag 3 december 2022 was oom Frans Palyama daar aanwezig vanwege een zeer bijzondere reden: KOOK zet namelijk iedere maand een ontwikkelingsproject in het zonnetje en oom Frans kreeg zaterdag te horen dat de novemberopbrengst voor stichting TitanE bestemd is. Vier duurzame nootmuskaatdrogers voor de Molukse boeren worden daarvan aangeschaft.


Stichting KOOK  Stichting KOOK is al meer dan 50 jaar actief om kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Bevlogen mensen, alleen vrijwilligers, zetten zich in met een groot enthousiasme. Het is interessant om op hun mooie website te lezen dat al in 1970 spullen werden verzameld om die te verkopen. Dat zou betekenen dat stichting KOOK één van de oudste ideologische kringloopwinkels van Nederland is.

VIER DROGERS  De drogers zijn hard nodig voor de boeren op de Molukken. Meer en meer wordt duidelijk dat de klimaatwijzigingen grote gevolgen heeft voor de boeren: de vele en onverwachte regenbuien maken het bijna onmogelijk om nog met het traditionele droogproces te werken. Nootmuskaat werd op de grond gelegd en door de zon werd het gedroogd, maar dat gaat bijna niet meer. Met de drogers lukt dat wel, omdat ze op zonne-energie werken en binnenkort ook op waterstof.

DRUPPELS  “Het is fantastisch dat KOOK en TitanE elkaar zo gevonden hebben”, zei een bijna sprakeloze oom Frans Palyama na afloop. “We moeten werken aan een betere wereld, waar plaats is voor onze kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen” en dat begint soms bij grote projecten en soms bij kleine.
Stichting KOOK en stichting TitanE weten dat het geen druppels op een gloeiende plaat zijn, maar dat al die druppels tezamen uiteindelijk een onstuitbare rivier vormen.

Meer informatie over stichting KOOK: https://www.kook-alkmaar.nl/