Uitnodiging Miniconferentie Armoede op Maluku

UITNODIGING MINICONFERENTIE Armoede op Maluku
Zaterdag 16 april 2022 MKC Houten
Aanvang 13:15 uur – 16:15 uur

Meer dan 290.000 lotgenoten leven in armoede op Maluku. Dat is 25% van
de totale bevolking. En de gevolgen liegen er niet om: armoede kan leiden tot stress, verminderde gezondheid, kinderen lopen vaak een achterstand op die nauwelijks nog in te lopen is, etc.

Stichting TitanE wil niet dweilen met de kraan open. Het is van belang om te weten wat de oorzaken van de armoede zijn. Alleen dan kan TitanE weten welke kansen en mogelijkheden er zijn om de armoede effectief te bestrijden.

Op zaterdag 16 april 2022 presenteert TitanE haar notitie “Armoede op Maluku”. De notitie benoemt niet alleen de oorzaken, maar biedt ook handelingsperspectieven.

TitanE vraagt iedereen om met ideeën te komen: kumpulans, werkgroepen, stichtingen, bondgenoten en particuliere initiatieven. Samen weten wij meer. En samen verslaan wij de armoede op Maluku.

Bijzondere gast op de miniconferentie is Prof. Dr. Hermien Soselisa van de Universiteit van Pattimura. Zij reflecteert op de armoedenotitie.

Vanwege de beperkt aantal plaatsen, kunnen belangstellenden zich aanmelden middels het sturen van een email aan <info@titane.nl> onder vermelding van naam en eventueel de vertegenwoordigende organisatie.

Programma:
12:00 uur Zaal open; koffie en thee
13:15 uur Welkomstwoord voorzitter Stichting TitanE (dhr. Buce Ubro)
13:25 uur Presentatie Armoedenotitie (dhr. Sam Pormes)
13:45 uur Wat zijn de kansen en handelingsperspectieven (dhr. Frans Palyama)
14:10 uur Kritische reflectie op de armoedenotitie en handelingsperspectieven (prof. dr. Hermien Soselisa)
14:40 uur Pauze
15:00 uur Discussie
16:15 uur Conclusie en afsluiting