Adoptieactie Pala Banda

Adoptie-actie Pala Banda

Stichting TitanE startte in de maand november 2020 met de campagne ‘Adoptie actie Pala Banda’ voor de nootmuskaat boeren op het eiland Banda (Maluku). In een periode waar wereldwijd mensen en de handel getroffen worden door Covid 19, zijn er gebieden die dubbel geraakt zijn door aardbevingen en de effecten van klimaatverandering. De Banda- eilanden bekend van de nootmuskaat is zo’n gebied die dubbel en dwars is getroffen. 

Daarom neemt stichting TitanE nu het voortouw voor deze Adoptie actie Pala Banda in Nederland met voorlichtingsactiviteiten en het bieden van de mogelijkheid nootmuskaten te adopteren. 

In de opzet wordt een container met nootmuskaten vanuit Maluku naar Nederland over gebracht. Hier staat het bedrijf Pacific SpiZes (PS) B.V. te Koog aan de Zaan garant voor de exportcontainer. De winst van de verkoop komt ten goede aan de nootmuskaatboeren. 

Samenvattend: de campagne heeft als doel de positie van nootmuskaat- en kruidnagelboeren in Maluku te verbeteren door de adoptie van nootmuskaten en een exportcontainer naar Nederland. De campagne beoogt verder de export te stimuleren van nootmuskaat en kruidnagel naar Nederland op basis van sociale ondernemerschap. 

Klik HIER voor een PDF met alle informatie. Of wilt u direct “adopteren”? Klik dan HIER.