“Het was niet alleen een prestatie voor mij alleen, maar voor TitanE en alle mensen die ons steunen.”

Deel dit bericht...
Share on Facebook51Email this to someoneShare on LinkedIn0Print this page

 

 

Op vrijdag 20 juli finishte Dana Munster na vier dagen lang elke veertig kilometer lopen. Een prestatie die ze dit jaar neerzette voor TitanE en in het bijzonder voor het nootmuskaatprogramma.

In haar vorige bericht sprak Dana uitgebreid over haar motivatie en hoe bijvoorbeeld haar vader haar inspireert om zich in te zetten voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling op de Molukken.

“Bij TitanE heb ik gelijkgestemden gevonden, met wie ik samen maatschappelijk betrokken kan zijn. Daardoor kan ik teruggeven wat ik krijg: liefde voor het land en de mensen waar mijn hart vol van is. En bij Stichting TitanE weet je zeker dat er goede dingen gebeuren met je inzet, maar ook met een financiële bijdrage.”

Dit jaar besloot ze voor de tweede keer deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse, maar met een ander doel: 160 kilometer lopen voor de Molukken. TitanE gaat vanaf september, samen met PT. Kamboti, een spannende periode in van een certificeringsaanvraag van Rainforest Alliance voor Molukse nootmuskaat. Met een internationaal erkend keurmerk kan de Molukse nootmuskaatboer zich veel beter weren op de internationale markt. Een mooi aspect van de certificeringen van RA is dat zij bekend staan om het respect dat zij tonen voor lokale community’s en landbouwprincipes, zoals Adat Sasi op de Molukken.

 

Gedragen door oma

Met het nootmuskaatprogramma en de belangen van de boeren in het achterhoofd ging Dana haar eigen strijd aan met de vele kilometers en de warmte. De temperatuur lag vorige week bijna dagelijks rond de 25 graden.

Dana: “Wat ook opbreekt is de warmte. Door voldoende te eten en te drinken heb ik wel voldoende fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Tijdens de laatste kilometers voel  je de mentale strijd met jezelf”.

De derde dag wordt vaak gezien als de zwaarste dag van de Vierdaagse. Zo ervaarde Dana dit ook, althans voordat ze ging lopen. Op de tweede dag liep ze een blessure op aan haar linkervoet. De onderkant bleek overbelast te zijn en was helemaal opgezwollen. De derde dag verliep echter anders. Met de angst in haar schoenen dat ze de finish niet zou halen, liep Dana tegen haar eigen verwachtingen in, de beste dag van de Vierdaagse:

“Ik ben gedragen door mijn oma op haar geboortedag en tevens het 110-jarig bestaan van Feyenoord. De favoriete voetbalclub van mij én mijn oma. Die dag waren wij één en was zij bij me. Ook de vierde dag voelde ik mij gedragen naar de finish.”

 

Opbrengst

De huidige opbrengst van de prestatie van Dana is ruim € 1.500,-. Echter stromen de donaties nog binnen. Bent u onder de indruk van Dana en wilt u ons helpen om de certificeringsaanvraag van Rainforest Alliance te starten? Doe dan nu een eenmalige donatie of word maandelijks donateur vanaf € 2,50 per maand.

 

Eenmalig doneren > Klik hier.

Donateur worden? > Klik hier om formulier te openen.

Seminar bezoeken? > Ga naar event.

 

Auteur

Initiator Treasures of Maluku en binnen TitanE verantwoordelijk voor Communicatie & PR.

Facebook Comments

Lees ook

Jauh dari mata, tapi dekat di hati: Uit het oog, niet uit het hart.     Wortels en bewustzijn Geboren en getogen in Nederland, liggen de wortels van mijn bestaan op de Molukken: het land van mijn voorouders waarmee ik mij verbonden voel, het land waaraan ik mijn identiteit ontleen...
Oproep: TitanE zoekt support voor belangrijk seminar over Adat Sasi en Molukse nootmuskaat.     Op zaterdag 15 september 2018 organiseert TitanE een seminar over Adat Sasi en duurzaam samenleven op de Molukken in het MKC in Houten. Het seminar is de officiële aftrap van een pilot om een keurmerk van Rainforest Alliance t...
Rabobank Foundation kent PT Kamboti lening toe voor inkoop 35.000 kg nootmuskaat   Eerste nootmuskaat uit nieuwe oogst Hatu (Hitu Barat, Ambon).   Rabobank Foundation heeft de aanvraag voor een werkkapitaallening aan PT Kamboti Pusaka Maluku, afgekort PT Kamboti, goedgekeurd. De goedkeuring is vooral de resulta...
Luminocean – een sociale onderneming op de Banda eilanden Witlipdolfijnen, gespot tijdens het varen naar een van de vele duikstekken rondom de Banda eilanden.Leuk dat jullie weer mijn blog lezen! Net als vorige maand geef ik deze maand weer een unieke blik in een actieve organisatie op de Molukken, die zic...