Actie van het jaar: TitanE ‘Spice Package’

Spice Package van Stichting TitanE

Leestijd: 3 minuten | Door: Charlotte Lopuhaä

 

Het idee van de ‘Spice Package’ is ontstaan na reis van afgelopen oktober naar Maluku. Na 30 jaar heb ik mijn familie weer kunnen ontmoeten en ben ik met een delegatie van Stichting TitanE mee geweest. Deze organisatie draag ik al 30 jaar lang een warm hart toe.
Het was voor mij een bewogen reis. Vooral de Banda eilanden hebben mij erg geraakt vanwege hun ‘Bloody History’. Toen ik daar mijn voeten op de grond had gezet, spatte de sfeer van het VOC-verleden ervan af. 

Mijn wandeling door de nootmuskaatplantages, waar
 onder andere ook de boomadoptiebomen staan, heb ik nu met eigen ogen kunnen zien. Betoverend en mooi, zo noem ik deze bomen en vergeet niet de Kenari-bomen: De beschermers van de nootmuskaatboom. Zonder de kenari-boom is de groei van een nootmuskaatboom namelijk niet mogelijk.

Thuisgekomen heb ik alles moeten verwerken en vervolgens mijn gevoel gestopt in de inmiddels bekende Spice Package. 

Succesvolle actie

Binnen vier weken zijn er 234 pakketten verkocht en 100 losse zakjes voor in de schoen, de 5x5x5 (5 december 5 noten 5 euro)  actie en de nieuwe rode zakjes voor in de Kerstboom. Bestellingen komen nog steeds binnen, maar het leuke van de Spice Package is, is dat het geen actie is van korte duur. Het is tijdloos, uniek en een origineel cadeau of je nu wel of geen keukenprins of prinses bent. Je wordt dit gewoon en de geur en smaak is niet te overtreffen. Het is tevens mogelijk om een refill te bestellen.

Inhoud Spice Package

– Nootmuskaatpoeder

– Foelie

–  Kruidnagelen

– Exclusief jute zakje hele nootmuskaatnoten

 

Prijs

€ 13,50 per pakket bij afhalen

€ 17,30 versturen in brievenbuspakketje

€ 20,- versturen in leuke gift box

 

 

Waarom?

Het doel van de verkoop is om de  economische en sociale positie van lokale nootmuskaatboeren op de Molukken te versterken. TitanE doet dit met een uitgebreid nootmuskaatprogramma. Momenteel ligt de focus op het certificeren van de boeren met een keurmerk van Rainforest Alliance. Een complex en kostbaar traject.

Bestel een Spice Package

Author Details
Sorry! The Author has not filled his profile.