Seminar: Adat Sasi en Duurzaam Samenleven op de Molukken.

zaterdag 15 september 2018 · MKC, Houten

Waarom?

Stichting TitanE wil een pilot starten die tot doel heeft een Rainforest Alliance certificering voor nootmuskaatboeren tot stand te brengen. Dit sociaal ondernemerschapsproject draagt enerzijds bij aan de versterking van de Molukse nootmuskaatboeren op de wereldmarkt en anderzijds aan de strijd tegen armoede op de Molukken.

Het seminar wordt georganiseerd voor genodigden uit binnen- en buitenland en is open voor alle geïnteresseerden.

Mede mogelijk gemaakt door:

Over het programma

Het seminar biedt een breed en interessant programma dat de bezoeker meeneemt in de wereld van Adat Sasi, nootmuskaat en duurzaamheid. Het programma uit zich in onder andere:

Keynote speeches, workshops, een talkshow en een wandeling door de wereld van Adat Sasi. 

Met sprekers uit de Molukken en Nederland: Hermien Soselisa (Hoogleraar Antropologie UNPATTI Ambon), Muhammad Nurdin Lating (Dewan Rempah Maluku), Arry Sopamena (Saniri negri Paperu), Ahmad Tuhulele (Kepala Kewang Seith), Immanuel Petra Kastanya (Pt.Kamboti Pusaka Maluku).

Fridus Steijlen ((Bijzonder hoogleraar Molukse migratie en cultuur in comparatief perspectief aan de VU Amsterdam), Martine Willemse (Rainforest Alliance), Luud Clercx (Agrofair), Evert-Jan Verschuren (Verstegen Sauces and Spices).

 

Mis het niet

MKC, Oud Wulfseweg 1, 3992 LT Houten

10.00 – 17.00 uur

zaterdag 15 september 2018

 

Over de sprekers uit de Molukken

 

Over TitanE

TitanE bestaat in 2018 officieel 20 jaar en heeft door de jaren een track-record opgebouwd van meer dan honderd succesvol afgeronde projecten in verschillende delen van de Molukken.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit.

Nootmuskaat

Wist je dat 50% van de wereldproductie van nootmuskaat onder andere afkomstig is van de Banda-eilanden en omliggende regio’s?

Over Adat Sasi

Met Sasi wordt een door het dorpsbestuur tijdelijk opgelegd pluk-, oogst-, kap-, zamel-, of visverbod bedoeld dat dient ter bescherming van het milieu door ervoor te waken dat er niet voortijdig zal worden geoogst of gevist.

Nadere info volgt