Mondiaal Kennisplein Netwerk Kamboti en Stichting Salawaku Hoogeveen over gendergelijkheid uitgesteld

 

 

Het tweede Mondiale Kennisplein dat Netwerk Kamboti in samenwerking met Stichting Salawaku op zaterdag 12 mei aanstaande in Hoogeveen zou organiseren, is op verzoek van Stichting Salawaku uitgesteld. Er wordt nog naarstig gezocht naar een nieuwe datum voor dit event met een regionaal karakter dat is opgebouwd rond het thema: ‘Duurzame Ontwikkelingssamenwerking met Maluku’.

Binnen dit thema besteedt het tweede Mondiale Kennisplein specifieke aandacht aan de gelijkheid tussen mannen en vrouwen als basis voor een vreedzame, welvarende en duurzame wereld. Het beleidsthema ‘gendergelijkheid’ vormt het vijfde doel van de ontwikkelingsagenda die de 193 lidstaten van de Verenigde Naties voor de periode 2015-2030 met elkaar hebben vastgesteld. Deze agenda omvat in totaal 17 universele doelen: Sustainable Development Goals (SDG’s) die een einde beogen te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

Besteden programma’s en projecten voor duurzame ontwikkelingssamenwerking met Maluku wel voldoende aandacht aan gendergelijkheid, en hoe geven ze daar vorm en inhoud aan? Deze vraag blijft de leidraad voor het tweede Mondiale Kennisplein.

Nadere informatie over een nieuwe datum volgt: we houden je op de hoogte!

 

Auteur
Binnen TitanE verantwoordelijk voor programma- en organisatieontwikkeling en projecten Sociaal Ondernemerschap & Kamboti 2.0.