Evenement: Ontmoeten & Ontdekken: Lain tolong Lain!

De ontwikkelingen op de Molukken vragen om een nieuwe agenda van samenwerking. Een agenda, bestaande uit activiteiten die (1) bijdragen aan sociale rechtvaardigheid, (2) ten goede komen aan mens en milieu, (3) werkgelegenheid creëren, en (4) bij voorkeur gepaard gaan met de overdracht van kennis en vaardigheden. Kortom: programma’s die breed worden gedragen door de Molukkers hier in Nederland én daar in Maluku, en leiden tot continuïteit, zelfredzaamheid en duurzaamheid.

Kamboti
In Nederland werkt een aantal Molukse maatschappelijk middenveldorganisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking met de Molukken samen in het Landelijk Netwerk Kamboti. De particuliere initiatieven worden gebundeld in het Kamboti-programma. Het Landelijk Netwerk Kamboti wordt gefaciliteerd door Stichting TitanE.

De Kamboti is een traditioneel draagmandje, gemaakt van gevlochten palmbladeren. De gevlochten palmbladeren staan symbool voor de hechtheid van de samenleving. Tegelijkertijd symboliseert het de onderlinge verwantschap tussen de aangesloten leden van het netwerk: groepen en organisaties die een verscheidenheid van dorpen en eilanden in het Kamboti-programma vertegenwoordigen.

Mondiaal Kennisplein: doelstelling en doelgroepen
Op zaterdag 07 oktober 2017 organiseert Netwerk Kamboti in Stichting Balai Pusat, Kouwenaarspad 30, 8172 EA Vaassen een event – met als thema: ‘Ontmoeten & Ontdekken: Lain tolong Lain! Regionaal Kennisplein Duurzame Ontwikkelingssamenwerking met Maluku’.

Het doel van het regionaal kennisplein is drieledig:
• Matchen/samenbrengen van programma’s en middelen van organisaties in Nederland die zich richten op (duurzame) ontwikkelingssamenwerking met Maluku vanuit de vraag: ‘Wat doen (Molukse) organisaties hier (in Nederland) en nu aan de ontwikkeling van Maluku?’
• Verbreden van draagvlak in Nederland voor (duurzame) ontwikkeling op de Molukken
• Versterken van samenwerking in Nederland voor (duurzame) ontwikkeling op de Molukken
Stakeholders uit het maatschappelijk middenveldorganisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking met de Molukken, vertegenwoordigers uit de publieke en private sector alsook lokale Molukse gemeenschappen in de omgeving van Vaassen vormen de voornaamste doelgroepen van het regionaal kennisplein.

Programma
Het programma valt op hoofdlijnen uiteen in twee onderdelen.

Als hoofdgast en keynotespreker van het event is Petra Kastanya uitgenodigd, manager van PT Kamboti Pusaka Maluku (KPM). Hij leidt het kennisplein in met een presentatie over de maatschappelijke betekenis van KPM als nootmuskaatonderneming, gevestigd op het eiland Ambon.

Het tweede deel staat in het teken van het mondiale kennisplein, waarin organisaties zich kunnen presenteren in een pitch van maximaal drie minuten, en daarnaast kennis en informatie met elkaar kunnen delen over de thema’s onderwijs & educatie, gezondheidszorg, sociaal ondernemen, technologie & milieu, en (micro)financiering. ‘Ontmoeten en Ontdekken’ luidt het onderliggende motto van dit kennisplein.

Parallel aan bovengenoemde onderdelen is er een programma voor kinderen ingericht onder de noemer: Kinderen voor duurzame ontwikkeling op de Molukken. Dit onderdeel staat onder leiding van Eleonora van Leeuwen van Save Home.
De kinderen zullen in het afsluitende gedeelte van het programma hun eindproducten presenteren en verkopen. De opbrengst gaat naar een goed doel voor kinderen op de Molukken.

Save the date!
Het event ‘Ontmoeten & Ontdekken: Lain tolong Lian! Regionaal Kennisplein Duurzame Ontwikkelingssamenwerking met Maluku’, te houden op 07 oktober 2017 in Stichting Balai Pusat te Vaassen, vangt om 12:30 uur aan en duurt tot 18:00 uur.

Reserveert u alvast de datum van 7 oktober 2017 in uw agenda: de uitnodiging, het inschrijfformulier en het definitieve programma volgen in week 37.

Voor meer informatie over het event kunt u terecht bij Eduard Rahakbauw:
• Tel.: +316 -205 38 451
• E-mail: evenementen@titane.nl 

Wij hopen op 7 oktober aanstaande op uw komst in Stichting Balai Pusat in Vaassen te mogen rekenen!

Augustien Souisa
Eduard Rahakbauw
Charlie Munster

Author Details
Sorry! The Author has not filled his profile.