Eerste 44 waterfilters bereiken Haria, Saparua

Deel dit bericht...
Share on Facebook0Email this to someoneShare on LinkedIn0Print this page

 

 

Waterfilters 1e fase

In het dorp Haria zijn wij eind vorige maand gestart met het plaatsen van 44 stuks waterfilters (1e fase) in het dorp Haria op het eiland Saparua. Het streven is om dit jaar in 200 huishoudens waterfilters te leveren en te plaatsen. De leveringen en plaatsingen van de waterfilters ( 1e fase) zijn inmiddels afgerond. De toewijzingsprocedure van welke gezinnen en/of huishoudens die in aanmerking komen voor een waterfilter, is in nauw overleg met een commissie, die vanuit de kerk is samengesteld. In totaal zijn voor de 1e fase, 28 gezinnen toegewezen door deze commissie.

Verder heeft stichting TitanE, in het kader van de samenwerking met Maluku Competence, 5 stuks waterfilters geschonken aan de Green School in Haria.

De lijst met de 28 namen van gezinnen en/of huishoudens:
1. Keluarga Lucky Komul
2. Nicko Loupatty
3. Yakop Sahuleka
4. Ina Sieabessy
5. Kos Pattilemonia
6. Lilian Tentua
7. Fanny Rutumalessy
8. Risa Lekatompessy
9. Trince Pelamonia
10. Frans Tahapary
11. Tina Hehanussa
12. Sherly Manuhutu
13. Thos Sialana
14. Marlatu Hattu
15. Zeth Paunno
16. Petra Manuhutu
17. Jemy Souissa
18. Matheos Paunno
19. Dian Hattu
20. Etha Sahuleka
21. Elsina Kaya
22. Sammy Souhoka
23. Itha Kaya
24. Corry Latupeirissa
25. Henny Loupatty
26. Johana Rusani-Manuhutu
27. Oktovina Kaya
28. Zeth Souisa

Schenkingen
Diverse families in Nederland hebben waterfilters geschonken aan hun families in Haria. Deze waterfilters zijn apart afgeleverd en geplaatst. In totaal zijn 11 stuks waterfilters geschonken.

Tulip Waterfilter
De drinkwaterfilter bestaat uit twee gerecyclede pvc-compartimenten, elk met een inhoud van 10 liter. Het bovenste deel bevat een gepatenteerde filterelement, die vervuild regen-, rivier- en grondwater filtert en omzet in schoon drinkwater. In het onderste compartiment wordt het schone drinkwater opgevangen en is per direct voor consumptie beschikbaar. Het koken van water is niet meer nodig. Met dit filterelement kan je maximaal 7,000 liter water filteren.

 

 

Schoner milieu
Met een waterfilter hoeft men geen dure gebottelde waterflessen meer te kopen en besparen zij eveneens geld. Bovendien draagt de waterfilter bij aan een gezondere leefomstandigheden (schoon drinkwater) en een schonere leefomgeving (geen rondslingerende plastic afval).

 

 

Armoedebestrijding
Door families met een laag inkomen een waterfilter te schenken, vergroot u tevens de kansen van deze families op een groener en gezonder manier van leven.

Donatie 2e fase
Vindt u dit een goed initiatief en wilt u ons financieel ondersteunen om de 2e fase mogelijk te maken? Dan kunt u een bedrag doneren op IBAN-bankrekeningnummer NL63 ABNA 0437611531 t.a.v. Stichting TitanE, onder vermelding van Waterfilters Haria.

U kunt ook voor uw familie een waterfilter als cadeau schenken. Stuur een hiervoor een e-mail naar info@titane.nl.

De kosten voor de aankoop, verzending en het plaatsen bedraagt € 30,- per waterfilter (incl. btw) exclusief transportkosten van Ambon naar Haria.

Stichting TitanE heeft een ANBI-status en daarmee is uw bijdrage fiscaal aftrekbaar.

Auteur

Projectcoördinator Schoon Drinkwater en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen

Facebook Comments

Lees ook

Rabobank Foundation kent PT Kamboti lening toe voor inkoop 35.000 kg nootmuskaat   Eerste nootmuskaat uit nieuwe oogst Hatu (Hitu Barat, Ambon).   Rabobank Foundation heeft de aanvraag voor een werkkapitaallening aan PT Kamboti Pusaka Maluku, afgekort PT Kamboti, goedgekeurd. De goedkeuring is vooral de resulta...
Luminocean – een sociale onderneming op de Banda eilanden Witlipdolfijnen, gespot tijdens het varen naar een van de vele duikstekken rondom de Banda eilanden.Leuk dat jullie weer mijn blog lezen! Net als vorige maand geef ik deze maand weer een unieke blik in een actieve organisatie op de Molukken, die zic...
Update: Adoptieplan 2.100 nootmuskaatbomen op Banda   In het najaar van 2017 werd het startsein gegeven voor de adoptie van 2.100 nootmuskaatbomen op het eiland Lontar, deel uitmakend van de eilandengroep Banda op de Molukken. Het adoptieplan wordt beheerd door de werkgroep Pertukaran uit ...
Mondiaal Kennisplein Netwerk Kamboti en Stichting Salawaku Hoogeveen over gendergelijkheid uitgestel...     Het tweede Mondiale Kennisplein dat Netwerk Kamboti in samenwerking met Stichting Salawaku op zaterdag 12 mei aanstaande in Hoogeveen zou organiseren, is op verzoek van Stichting Salawaku uitgesteld. Er wordt nog naarstig gezo...