Eerste 44 waterfilters bereiken Haria, Saparua

Deel dit bericht...
Share on Facebook199Email this to someoneShare on LinkedIn0Print this page

 

 

Waterfilters 1e fase

In het dorp Haria zijn wij eind vorige maand gestart met het plaatsen van 44 stuks waterfilters (1e fase) in het dorp Haria op het eiland Saparua. Het streven is om dit jaar in 200 huishoudens waterfilters te leveren en te plaatsen. De leveringen en plaatsingen van de waterfilters ( 1e fase) zijn inmiddels afgerond. De toewijzingsprocedure van welke gezinnen en/of huishoudens die in aanmerking komen voor een waterfilter, is in nauw overleg met een commissie, die vanuit de kerk is samengesteld. In totaal zijn voor de 1e fase, 28 gezinnen toegewezen door deze commissie.

Verder heeft stichting TitanE, in het kader van de samenwerking met Maluku Competence, 5 stuks waterfilters geschonken aan de Green School in Haria.

De lijst met de 28 namen van gezinnen en/of huishoudens:
1. Keluarga Lucky Komul
2. Nicko Loupatty
3. Yakop Sahuleka
4. Ina Sieabessy
5. Kos Pattilemonia
6. Lilian Tentua
7. Fanny Rutumalessy
8. Risa Lekatompessy
9. Trince Pelamonia
10. Frans Tahapary
11. Tina Hehanussa
12. Sherly Manuhutu
13. Thos Sialana
14. Marlatu Hattu
15. Zeth Paunno
16. Petra Manuhutu
17. Jemy Souissa
18. Matheos Paunno
19. Dian Hattu
20. Etha Sahuleka
21. Elsina Kaya
22. Sammy Souhoka
23. Itha Kaya
24. Corry Latupeirissa
25. Henny Loupatty
26. Johana Rusani-Manuhutu
27. Oktovina Kaya
28. Zeth Souisa

Schenkingen
Diverse families in Nederland hebben waterfilters geschonken aan hun families in Haria. Deze waterfilters zijn apart afgeleverd en geplaatst. In totaal zijn 11 stuks waterfilters geschonken.

Tulip Waterfilter
De drinkwaterfilter bestaat uit twee gerecyclede pvc-compartimenten, elk met een inhoud van 10 liter. Het bovenste deel bevat een gepatenteerde filterelement, die vervuild regen-, rivier- en grondwater filtert en omzet in schoon drinkwater. In het onderste compartiment wordt het schone drinkwater opgevangen en is per direct voor consumptie beschikbaar. Het koken van water is niet meer nodig. Met dit filterelement kan je maximaal 7,000 liter water filteren.

 

 

Schoner milieu
Met een waterfilter hoeft men geen dure gebottelde waterflessen meer te kopen en besparen zij eveneens geld. Bovendien draagt de waterfilter bij aan een gezondere leefomstandigheden (schoon drinkwater) en een schonere leefomgeving (geen rondslingerende plastic afval).

 

 

Armoedebestrijding
Door families met een laag inkomen een waterfilter te schenken, vergroot u tevens de kansen van deze families op een groener en gezonder manier van leven.

Donatie 2e fase
Vindt u dit een goed initiatief en wilt u ons financieel ondersteunen om de 2e fase mogelijk te maken? Dan kunt u een bedrag doneren op IBAN-bankrekeningnummer NL63 ABNA 0437611531 t.a.v. Stichting TitanE, onder vermelding van Waterfilters Haria.

U kunt ook voor uw familie een waterfilter als cadeau schenken. Stuur een hiervoor een e-mail naar info@titane.nl.

De kosten voor de aankoop, verzending en het plaatsen bedraagt € 30,- per waterfilter (incl. btw) exclusief transportkosten van Ambon naar Haria.

Stichting TitanE heeft een ANBI-status en daarmee is uw bijdrage fiscaal aftrekbaar.

Auteur
Projectcoördinator Schoon Drinkwater en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen
Facebook Comments

Lees ook

Update: Pala-plan en PT.Kamboti Op 15 september 2018 organiseerde Stichting TitanE een seminar met het thema 'Adat Sasi en Duurzaam Samenleven op de Molukken'. Dit was een groot succes. Vanuit verschillende organisaties en individuen hebben wij veel positieve reacties mogen on...
Actie van het jaar: TitanE ‘Spice Package’ Spice Package van Stichting TitanELeestijd: 3 minuten | Door: Charlotte Lopuhaä Het idee van de ‘Spice Package’ is ontstaan na reis van afgelopen oktober naar Maluku. Na 30 jaar heb ik mijn familie weer kunnen ontmoeten en ben ik met een delegat...
“Het was niet alleen een prestatie voor mij alleen, maar voor TitanE en alle mensen die ons st...     Op vrijdag 20 juli finishte Dana Munster na vier dagen lang elke veertig kilometer lopen. Een prestatie die ze dit jaar neerzette voor TitanE en in het bijzonder voor het nootmuskaatprogramma. In haar vorige bericht sprak D...
Jauh dari mata, tapi dekat di hati: Uit het oog, niet uit het hart.     Wortels en bewustzijn Geboren en getogen in Nederland, liggen de wortels van mijn bestaan op de Molukken: het land van mijn voorouders waarmee ik mij verbonden voel, het land waaraan ik mijn identiteit ontleen...